Typiskt, din webbläsare stöds inte av oss.

Bara så du vet så kommer vissa funktioner på sajten inte fungera så bra (och andra kanske inte alls) med din webbläsare. Till höger finns några förslag på browsers som vi vet fungerar mycket bättre. Testa gärna att ladda ner någon av dessa.


Falck tips och råd

Falck hjälper privatpersoner, företag och organisationer att uppnå trygghet i vardagen. Här får du deras tips på vägen om allt från däckbyten och biltvätt till konsten att backa med släp.

Falck Linus låt!
Lyssna och se musikvideon till låten ”Tjockar igen” av OZO featuring Falck Linus från Vägens Hjältar. Se musikvideon här!  

Halkskola
Vinterväglaget kan vara väldigt farligt och man bör vara extra noga med att köra säkert när vädret är dåligt. Falcks hjälte Denny ger dig tips på hur du kan köra säkrare i vinter. Se klippet här!  

Använd reflex
Antalet omkomna gående i trafiken har ökat i år jämfört mot 2015. Se till att säkra dig själv – använd reflex! Se klippet här!  

Efterdra hjulbultarna
Det är lätt att tro att man är klar med sitt däckbyte efter att man har rullat ut bilen från verkstaden, men det många glömmer är att efterdra bultarna. Se klippet här!  

Byt till vinterdäck själv
Att byta däck behöver inte vara svårt, utan det kan vara både roligt och enkelt. I Falcks däckguide får du tips och råd om hur du bäst går tillväga för att byta till vinterdäck. Se klippet här!  

Byt till sommardäck själv
Den 15 april är den sista dagen då du kan köra med dubbdäcken (om det inte är vinterväglag). I Falcks däckguide får du tips och råd om hur du bäst går tillväga för att byta till sommardäck. Se klippet här!  

Kontrollera däckets lufttryck
Att kontrollera däckets lufttryck kontinuerligt har många fördelar såsom ökad prestanda och lägre bränsleförbrukning. Falck ger dig tipsen. Se klippet här!  

Kontrollera bilen på 20 minuter
Känn dig trygg på vägarna – i Falcks guide har vi samlat tips på hur du kan kontrollera din bil på 20 minuter. Se klippet här!  

Tvätta din bil själv
Visa din bil den uppskattning som den förtjänar. I Falcks guide finner du tips och råd om hur du får din bil att blänka och bli som ny igen. Se klippet här!  

Djur i bilen
Att ta med sig sina husdjur i bilen på semestern, badturen eller affärsbesöket kan ofta vara en självklarhet för många. Men det är väldigt viktigt att tänka på att djuret ska kunna må bra och vara säkra under bilturen också. Se klippet här!  

Packa bilen
Att ta sig tid att packa bilen korrekt kan vara skillnad mellan liv och död om en olycka skulle inträffa. För att minska risken för oönskade konsekvenser pga. av dålig packning ger Falck tips på hur du bäst packar din bil. Se klippet här!  

Däckguiden
Bildäck kan för många uppfattas som lite komplicerat. Det är många begrepp och regler att hålla reda på och mycket man behöver ha i åtanke vid val av däck. Med Falcks guide hoppas vi kunna ge en lite klarare bild över olika begrepp och vad som är viktigt att känna till. Se klippet här!  

Fälgar
Fälgar finns i många modeller med olika egenskaper, storlekar etc. Med Falcks guide hoppas vi kunna ge en lite klarar bild över olika begrepp och vad som är viktigt att känna till. Se klippet här! 

Backa med släp
Falck ger dig tips för konsten att backa med släp. Se klippet här!  

Besök Vägens hjältars forum på Falcks hemsida för att läsa mer om och ställa frågor till Falcks hjältar!